Notícies | 30 Novembre 2021

La investigadora de l’ICM Montse Sala és la nova vicepresidenta de la Societat Catalana de Biologia

Share

La investigadora de l’ICM va ser elegida  pels socis de l’entitat durant l’última assemblea general, celebrada aquest mes de novembre.

Sala ocupava abans el càrrec de Vocal de Publicacions i Lexicografia de l'SCB / ICM-CSIC.
Sala ocupava abans el càrrec de Vocal de Publicacions i Lexicografia de l'SCB / ICM-CSIC.

La investigadora de l'Institut de Ciències del Mar (ICM) Montse Sala és la nova vicepresidenta de la Societat Catalana de Biologia (SCB), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Aquesta entitat té com a objectiu ajudar a difondre, tant entre la comunitat científica com en el si de la ciutadania, la recerca relacionada amb les ciències de la vida que es fa a Catalunya.

Els socis de la SCB van escollir a Sala com a vicepresidenta durant l’última assemblea general, celebrada aquest mes de novembre. D’aquesta manera, la investigadora de l’ICM deixa el càrrec de Vocal de Publicacions i Lexicografia que ha ocupat els darrers cinc anys en aquesta mateixa entitat per fer-se càrrec de la vicepresidència, que comparteix amb la investigadora de la UB Montserrat Corominas.

“El nou Consell Directiu té un gran potencial, tant pel seu coneixement de la societat com pel seu dinamisme que, ben segur, ens ajudaran a reunir professionals i científics per millorar la difusió de les activitats relacionades amb les ciències de la vida que es fan des de les universitats, centres de recerca i altres entitats de Catalunya”, exposa Montse Sala.

Trajectòria centenària

Fundada el 1912, l’SCB és la societat científica més gran i més activa de Catalunya. Va ser una de les primeres filials de l’IEC i va tenir com a primer president el doctor August Pi i Sunyer. En l’actualitat, l’SCB agrupa més de 1600 socis, dels quals un 80% fan recerca activa en universitats o centres de recerca de Catalunya.

Durant l’any, l’SCB organitza activitats al voltant de les seves 19 seccions temàtiques en els aspectes més actuals de la biologia bàsica o aplicada. Entre aquestes seccions es troben la d’ecologia, la d’aqüicultura, la de biofísica o la de microbiologia. A més, la societat compta amb 9 seccions territorials, essent les de Balears, Andorra, Catalunya Sud i Girona les darreres a incorporar-se.