Notícies | 24 Novembre 2022

Tretze investigadores i investigadors de l’ICM, entre els més influents del món segons un estudi de la Universitat d’Stanford

Share

El rànquing inclou els 200.409 professionals més citats entre els prop de 10 milions de científiques i científics considerats actius a escala mundial.

Aquest rànquing és un dels més prestigiosos a escala internacional i s'actualitza cada any / Pixabay.
Aquest rànquing és un dels més prestigiosos a escala internacional i s'actualitza cada any / Pixabay.

Un total de 13 investigadores i investigadors de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) han estat inclosos en la llista de científiques i científics més influents que elabora cada any la Universitat d’Stanford tenint en compte la repercussió de les seves publicacions. Aquest rànquing està elaborat a partir de la informació bibliomètrica extreta de la base de dades d’articles científics Scopus.

Considerada la més prestigiosa en l’àmbit internacional, la llista “The World’s Top 2% Scientists 2021” reuneix els noms dels 200.409  investigadors i investigadores més citats entre els prop de 10 milions de científics considerats actius a escala mundial, fet que suposa aquest 2% del total.

El rànquing contempla un total de 22 àrees científiques i 176 subdisciplines, i té en compte el nombre d’articles publicats, les cites totals, l’índex h, el nombre d’autors de les publicacions i les cites dels treballs, així com les diferents posicions d’autoria.

Dels 86 centres del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) del rànquing, l’ICM-CSIC ocupa la posició número 20 considerant el nombre de científiques i científics de l’institut que hi apareixen. Així mateix, amb 13 investigadores i investigadors, l’ICM-CSIC ocupa la primera posició entre els centres marins estatals amb representació en aquesta llista.

Les investigadores i investigadors de l’ICM-CSIC que apareixen al rànquing són, per ordre d’aparició: Josep M Gasol (Biologia Marina i Hidrologia), Ramon Massana (Microbiologia), Francesc Piferrer (Pesqueries), Joan Cartes (Biologia Marina i Hidrologia), Albert Calbet (Biologia Marina i Hidrologia), Rafel Simó  (Meteorologia i Ciències Atmosfèriques), Marta Estrada (Biologia), Roger Villanueva (Biologia), Montserrat Solé (Ciències de la Terra i Ambientals), Francesc Sardà (Biologia), Francesc Maynou (Biologia), Albert Palanques (Ciències de la Terra i Ambientals) i Jordi Font (Enginyeria).