Notícies | 23 Setembre 2016

L'ICM publica les Col·leccions Biològiques de Referència en GBIF, un portal de biodiversitat mundial.

Share

Després de diversos mesos de treball, l'equip de les Col·leccions Biològiques de Referència (CBR) de l'ICM ha completat la publicació de les dades de la Col·lecció General al portal Global Biodiversity Information Facility (GBIF), una plataforma gratuïta i de lliure accés que reuneix dades de biodiversitat global, amb més d'un milió i mitjà d'espècies de tot el món.

L'ICM publica les Col·leccions Biològiques de Referència en GBIF, un portal de biodiversitat mundial.

Després de diversos mesos de treball, l'equip de les Col·leccions Biològiques de Referència (CBR) de l'ICM ha completat la publicació de les dades de la Col·lecció General al portal Global Biodiversity Information Facility (GBIF), una plataforma gratuïta i de lliure accés que reuneix dades de biodiversitat global, amb més d'un milió i mitjà d'espècies de tot el món. Els principals objectius d'aquesta xarxa mundial són promoure la recerca científica, fomentar la conservació d'espècimens biològics i afavorir el desenvolupament sostenible.

Ja han estat publicats en aquesta plataforma un total de 9.702 registres de catàleg i gairebé 30.000 exemplars de peixos, crustacis, cefalòpodes i equinoderms pertanyents a la Col·lecció General, els registres del qual més antics daten del segle XIX i inclouen holotips, espècimens de referència per a la definició d'espècies.

Ara, tota la informació d'aquests exemplars, procedents en la seva majoria de l'activitat científica d'aquest Institut, està disponible de forma lliure i il·limitada per a tota la comunitat científica, incrementant la visibilitat de les CBR i de l'ICM en l'àmbit internacional.

En els pròxims mesos, també serà publicada en GBIF la Col·lecció Zariquiey, composta per milers d'espècimens principalment de crustacis decàpodes, donats a l'ICM pel pediatre i naturalista Dr. Ricardo Zariquiey, a mitjan segle XX.

D'aquesta manera, la col·lecció Biològica de Referència de l'ICM, que aspira a ser un referent de la biodiversitat marina històrica del Mediterrani, estarà accessible al complet per a qualsevol investigador del món.

 

Web de les Col·leccions Biològiques de Referència (CBR).

Consulta les dades publicades en GBIF aqui.