Notícies | 19 Abril 2021

L'ICM assisteix a la cita de referència en innovació i transferència de coneixement a Espanya

Share

L'Institut va participar la setmana passada en el 10è Fòrum Transfiere, la principal trobada d'R+D+I del Sud d'Europa.

Vanessa Sarah Salvo (a l'esquerra), relacions institucionals i internacionals de l'ICM, va assistir a l'esdeveniment juntament amb altres membres de la Vicepresidència Adjunta de Transferència del Coneixement (VATC) del CSIC.
Vanessa Sarah Salvo (a l'esquerra), relacions institucionals i internacionals de l'ICM, va assistir a l'esdeveniment juntament amb altres membres de la Vicepresidència Adjunta de Transferència del Coneixement (VATC) del CSIC.

L'Institut de Ciències del Mar (ICM) ha participat aquest any en el 10è Fòrum Transfiere, que es va celebrar la setmana passada a Màlaga. L'esdeveniment, considerat la principal trobada d'R+D+I del Sud d'Europa per compartir coneixement científic i tecnològic, promoure la innovació i connectar ciència i empresa, va reunir els principals agents públics i privats en l'àmbit de la investigació i la transferència de coneixement.

L'ICM va assistir a aquest fòrum professional i multisectorial de la mà del CSIC amb l'objectiu d'establir sinergies a través de contactes B2B, fer networking trobar nous socis, establir aliances estratègiques i donar a conèixer nous productes, serveis i projectes innovadors.

El Transfiere 2021 va oferir un programa de continguts alineat amb l'Estratègia Espanyola de Ciència, Tecnologia i Innovació i amb el Pla Estatal d'R+D+I  de la mà de 200 experts.

"La celebració d'aquest fòrum suposa una aposta clara per la col·laboració entre el món de la investigació i les empreses, emmarcant els nous reptes de l'R+D+I  cap a la recuperació sostenible", exposa Vanessa Sarah Salvo, relacions institucionals i internacionals de l'ICM. "Les paraules claus del Transfiere 2021 han estat digitalització, sostenibilitat i salut", afegeix Salvo.

Durant la fira, el CSIC va poder participar activament en les taules rodones sobre fons Next Generation i estratègia del Ministeri de Ciència i Innovació amb la presència de Jesús Marcos, Vicepresident d'Investigació Científica i Tecnologia del CSIC. A més, va estar present als espais de debat sobre el que es coneix com la 'quàdruple hèlix', la col·laboració entre el sector públic, el privat, la societat civil i els investigadors a través de la presència d'Ana Castro, vicepresidenta Adjunta de Transferència del Coneixement (VATC) del CSIC.

Castro va aprofitar aquesta edició del Fòrum Transfiere per presentar algunes solucions contra la pandèmia desenvolupades pel CSIC, entre les quals destaquen nous testos serològics, mascaretes amb nanofibres, esprais nasals o materials antivirus, totes elles recollides en la Plataforma interdisciplinar de Salut Global.

Per la seva banda, l'ICM va presentar la Plataforma Temàtica Interdisciplinària TELEDETECT, coordinada per l'Institut en col·laboració amb l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA). Aquesta plataforma busca crear un espai virtual de col·laboració publico privada en l'àmbit de la teledetecció capitalitzant el coneixement dels grups de recerca del CSIC i creant sinèrgies amb les empreses privades.

L'esdeveniment va reunir els principals agents públics i privats en l'àmbit de la investigació i la transferència de coneixement. / Transfiere 2021
El terme 'quàdruple hèlix' es refereix a la col·laboració entre el sector públic, el privat, la societat civil i els investigadors.