Morant ha destacat l'excel·lència científica de l'Institut de Ciències del Mar del CSIC, soci científic a la candidatura del consistori.

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha visitat avui l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), després d'haver intervingut a la inauguració de la Conferència del Decenni de l'Oceà 2024, on ha destacat que "Espanya s'ha bolcat en iniciatives com aquesta Conferència per sumar ciència, innovació, coneixement i compromís internacional per aconseguir un futur sostenible per als nostres oceans".
En aquest sentit, Morant ha llançat una crida perquè aquesta Conferència sigui un èxit perquè en això "ens juguem part del nostre futur, que és el del nostre planeta", ha dit.
La ministra ha assenyalat que:
"Ens trobem en un moment crucial per al futur dels nostres oceans", però cites com aquesta "ens demostren que la societat i les institucions internacionals reconeixem i valorem l'oceà en termes de benestar humà i de creixement responsable amb el medi ambient i que la comunitat científica està determinada a abordar els desafiaments per aconseguir uns oceans més sostenibles", ha assegurat.
Referent a això, ha recordat que "la inversió pública que hem destinat només el 2024 a projectes de recerca dedicats a Ciències del Mar del CSIC puja a prop de 110 milions d'euros".
Posteriorment, ha visitat l'ICM-CSIC que participa, juntament amb la xarxa d'experts en economia blava BlueNetCat, com a soci científic a la candidatura de l'Ajuntament de Barcelona per acollir un centre col·laborador del Decenni de l'Oceà dedicat a l'economia blava.
La ministra ha traslladat l'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, "tot el suport del Govern d'Espanya" a la candidatura, que "contribuirà a fer d'aquesta ciutat la capital científica que ja s'ha fet", ha manifestat.
Durant la visita a l'ICM-CSIC, Morant ha recorregut el servei de microscòpia electrònica i òptica, la zona d'aquaris experimentals i el servei d'enginyeria oceanogràfica. Es tracta del quart institut de recerca més gran del Consell Superior d'Investigacions Científiques d'Espanya (CSIC) i el dedicat més gran a la investigació marina.
"Estem molt contents d'haver tingut l'oportunitat de rebre la Ministra i explicar-li de primera mà la nostra visió i objectius estratègics pels propers anys. Li agraïm molt sincerament l'interès i el suport expressats tant pel que fa a les iniciatives de lideratge científic com per les de compromís social, incloent la candidatura com a Centre Col·laborador del Decenni de l'Oceà", ha expressat Valentí Sallarès, el director de l'ICM-CSIC.
Amb el lema 'Investigació Marina per a un Planeta Saludable', l’ICM-CSIC duu a terme investigació d'excel·lència i fomenta la transferència de coneixement i tecnologia sobre temes relacionats amb la interacció entre l'oceà i el clima, la conservació i l'ús sostenible de la vida i els ecosistemes marins, i la mitigació dels impactes derivats dels riscos naturals i l'activitat antropogènica.
Així mateix, va rebre el 2020 l'acreditació com a centre d'excel·lència 'Severo Ochoa', que concedeix el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, a través de l'Agència Estatal de Recerca (AEI), als centres que destaquen pel seu impacte i rellevància internacional.