Notícies | 08 Juny 2021

Arrenca la Biennal Ciutat i Ciència de Barcelona amb l’ICM com un dels protagonistes

Share

L’esdeveniment, que comença avui coincidint amb el Dia Mundial dels Oceans, presenta un programa amb més de 250 activitats i 300 ponents per apropar la ciència a tota la ciutadania.

Moltes de les activitats d’aquesta Biennal giren al voltant dels límits del planeta, de la societat i de la mateixa ciència.
Moltes de les activitats d’aquesta Biennal giren al voltant dels límits del planeta, de la societat i de la mateixa ciència

L’Institut de Ciències del Mar (ICM) participarà, des d’avui i fins el proper 13 de juny, en la segona edició de la Biennal Ciutat i Ciència de Barcelona, un gran esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Barcelona que vol apropar el coneixement científic a la ciutadania i convidar-la a ser-ne protagonista.

Enguany, a les més de 100 activitats programades per les comissàries, comissaris i entitats col·laboradores de la Biennal, entre les quals es troba l’ICM, se sumen les 120 propostes de la 14a Festa de la Ciència i les 30 de la +Biennal.

En total, aquesta edició porta a 40 espais de tota la ciutat més de 250 activitats i la participació de 300 ponents de diferents branques del coneixement per descobrir com ens enfrontarem als reptes d’aquest segle, pensar-lo i explorar els seus límits.

Totes les activitats del programa es realitzaran amb les mesures de seguretat que marca la situació sanitària. Així, els espais seran principalment oberts, a l’aire lliure, amb aforaments limitats per evitar aglomeracions i la necessitat d’inscriure’s prèviament a través del web de la Biennal a gairebé totes les activitats.

Moltes de les activitats d’aquesta Biennal giren al voltant dels límits del planeta, de la societat i de la mateixa ciència, i plantegen les conseqüències que traspassar-los pot tenir en les persones, la humanitat i el medi ambient.

L’oceà a la Biennal

Des de l’ICM s’han proposat diverses activitats enfocades a promoure una acció conjunta que faci possible la conservació i la sostenibilitat de l’oceà global. Entre elles destaca la taula rodona “Una actitud respectuosa ergo un oceà sostenible” prevista per avui, el Dia Mundial dels Oceans, que comptarà amb la presència del director de l’ICM i altres personalitats; una altra taula rodona sobre art i ciència per parlar de la problemàtica al Mar Menor; o una sessió en què els participants podran preguntar tot el que vulguin sobre el mar a les investigadores i investigadors de l’ICM.

El diumenge 13 de juny, el colofó de la Biennal el posará la catorzena edició de la Festa de la Ciència, que enguany se celebrarà al front marítim, concretament a diversos espais del parc de la Barceloneta, a La Fàbrica del Sol, al PRBB i a l’ICM. La Festa portarà a aquests espais tallers, demostracions, itineraris, microxerrades, visites guiades i espectacles per a infants, joves i adults, amb la voluntat d’apropar encara més la ciència a la ciutadania.

Finalment, al programa de la Biennal s’han sumat els actes de la +Biennal, que són propostes organitzades en paral·lel per entitats i equipaments de la ciutat com ara la Xarxa de Biblioteques i Centres Cívics, el Barcelona Knowledge Hub Academia Europaea, l’Institut d’Estudis Catalans, el Goethe Institut, L’Auditori, l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el CCCB, el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i La Capella.