Aquest estiu torna iMedJelly carregada de novetats per millorar la gestió de les platges de la costa catalana i que tots els usuaris puguin gaudir d'un dia de platja sense contratemps.

Aquest estiu torna iMedJelly carregada de novetats per millorar la gestió de les platges de la costa catalana i que tots els usuaris puguin gaudir d'un dia de platja sense contratemps.
Des de l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) de Barcelona es llança la nova actualització de l'aplicació capdavantera en gestió de platges i meduses. Des del 18 de Juliol ja es pot gaudir de totes les novetats tant en sistema operatiu Android com iOS. Totes les novetats i millores incloses volen donar resposta als comentaris i problemes que s'han anat trobant durant aquests 5 anys d'aprenentatge.
Les modificacions implementades busquen millorar la funcionalitat de l'aplicació i fer la plataforma més intuïtiva per a l'usuari. S'han inclòs més pantalles amb informació sobre les meduses de la costa catalana, així com millorat el sistema d'alertes per no crear alarmes innecessàries davant d'espècies gelatinoses que no comporten perill a les platges.
També s'ha inclòs més informació sobre la biologia i l'ecologia de les meduses del Mediterrani, posant-se al dia d'acord a les últimes publicacions científiques.
Per fomentar la ciència ciutadana, l'actualització de l'App potencia la participació dels usuaris mitjançant l'enviament d'albiraments de meduses georeferenciats i la comunicació directa amb especialistes de l'Institut de Ciències del Mar. A més totes les fotografies que s'envien quedaran disponibles en una galeria perquè altres usuaris puguin veure-les i disposar d'elles per a la identificació d'aquests animals. Els albiraments es podran veure en un mapa de ciència ciutadana on es mostrarà la fotografia, el nom de l'espècie, la data i el nom de l'observador que la va enviar. S'ha inclòs un apartat de preguntes freqüents per resoldre de forma instantània aquells dubtes més habituals, oferint també la possibilitat de formular noves preguntes que després seran incloses de forma permanent en aquesta secció.
Com a última gran modificació, s'incorpora una via directa de comunicació entre els usuaris i els experts en dermatologia i toxicologia de l'Hospital Clínic de Barcelona (Unitat d'Experts MEDTOXDER). En la secció Picades s'inclouen els protocols de primers auxilis a tenir en compte davant de la picada de les diferents meduses de les nostres costes actualitzats segons els últims estudis científics. Els usuaris podran emplenar un formulari per contactar amb els experts de l'Hospital Clínic per fer un seguiment de la picada i la seva evolució via telemàtica o en les instal·lacions de l'hospital si fos necessari.
Cada any s'han ampliat fronteres en quant a la participació dels municipis de la costa catalana, aconseguint gairebé un 90% de la participació amb el recolçament del projecte RECLAIMED. A la fi de 2016 es va assolir un total de gairebé 30.000 descàrregues en els dos sistemes operatius. Sumat a això, la pàgina web (www.medjelly.com) registra un nombre important de visites, més de 500.000. Els resultats són indicatius de la bona acollida per part de la societat d'aquestes eines de gestió amb l'ajuda de la participació ciutadana. A més l'usuari es veu beneficiat amb una informació actualitzada en temps real sobre l'estat de les platges a les quals vol acudir per gaudir del seu temps d'oci amb seguretat.
Nota de premsa: Projecte Reclaimed