La Societat Ibèrica d'Ecologia (SIBECOL), celebra del 4 al 7 de febrer a Barcelona el primer congrés que reuneix a ecòlegs de totes les disciplines per a afrontar els reptes actuals de l'ecologia.

La Societat Ibèrica d'Ecologia (SIBECOL), celebra del 4 al 7 de febrer a Barcelona el primer congrés que reuneix a ecòlegs de totes les disciplines per a afrontar els reptes actuals de l'ecologia.
Els ecosistemes marins i terrestres davant el canvi global, els efectes dels contaminants en el medi natural, les espècies invasores en un entorn canviant, i els desafiaments per a conservar la biodiversitat en un món global són algunes de les temàtiques científiques que abordarà el primer congrés de la Societat Ibèrica d'Ecologia (SIBECOL). Aquest congrés fundacional, que acull la Universitat de Barcelona, se celebra coincidint amb la commemoració del centenari del naixement del professor Ramon Margalef (1919-2004), considerat "pare de l'ecologia" en tot l'Estat.
Durant aquests dies, més de 700 experts i expertes en ecologia abordaran un ampli escenari de temàtiques d'interès científic —contaminació i cicles de la matèria, microbiologia ambiental, ecologia i societat, etc.— des d'una perspectiva integradora dels diferents àmbits de coneixement en ecologia. Els assistents podran participar en conferències, sessions generals, grups de treball, i presentacions orals i de pòsters. El congrés també dedicarà un interès especial a les iniciatives per a incentivar la participació dels joves investigadors.
En el I Congrés de SIBECOL, que coincideix amb el XIV Congrés de l’Associació Espanyola d’Ecologia Terrestre (AEET), hi participen l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC, la Universitat de Barcelona, el CREAF, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona, l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC).
La nova Sociedad Ibérica de Ecología
SIBECOL, creada el juliol del 2018 a Barcelona, és una entitat científica impulsada per l'Associació Espanyola d'Ecologia Terrestre (AEET), l'Associació Ibèrica de Limnologia (AIL), la Societat Portuguesa d'Ecologia (SPECO) i la Societat Espanyola d'Etologia i Ecologia Evolutiva (SEEEE), i té el suport del col·lectiu peninsular d'experts en l'àmbit de les ciències del mar. Està integrada per més de dos mil membres d'Espanya i Portugal, i té com a objectiu potenciar el coneixement sobre els ecosistemes terrestres i aquàtics i millorar la gestió del medi natural i la sostenibilitat ambiental.