Notícies | 28 Març 2025

L'ICM rep un dels accèssits del Distintiu d'Igualtat 2024 del CSIC

Share

Aquest reconeixement destaca el compromís i les iniciatives de l'ICM en la promoció de la igualtat de gènere dins de l'àmbit científic.

L'ICM ja havia estat reconegut amb un accèssit en la convocatòria de 2020 del Distintiu d'Igualtat del CSIC / CSIC.
L'ICM ja havia estat reconegut amb un accèssit en la convocatòria de 2020 del Distintiu d'Igualtat del CSIC / CSIC.

L'Institut de Ciències del Mar (ICM) ha estat distingit amb un accèssit en l'edició 2024 del Distintiu d'Igualtat del CSIC. Aquest reconeixement destaca el compromís institucional i els esforços sostinguts de l'Institut en la promoció de la igualtat real de gènere.

En la convocatòria d'enguany, el Distintiu d'Igualtat ha estat atorgat a l'Institut de Tecnologia Química (ITQ). A més, s'han concedit accèssits, sense dotació econòmica, al Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa (CBM), centre mixt del CSIC i la Universitat Autònoma de Madrid, i a l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE).

Aquests accèssits reconeixen l'adequació de les mesures d'igualtat, la implicació del personal, l'establiment d'actuacions innovadores, el disseny de continguts publicitaris inclusius, la desagregació per gènere de dades de personal, les actuacions de promoció dirigides a nenes i joves investigadores, i les activitats de divulgació científica amb focus en el foment de vocacions científiques en nenes.

El Distintiu d'Igualtat del CSIC es va establir el 2018 amb l'objectiu de reconèixer els instituts, centres i unitats del CSIC que han desenvolupat activitats rellevants en matèria d'igualtat, promovent la perspectiva de gènere com una categoria transversal en tots els aspectes del funcionament del CSIC i avançant en l'eliminació de barreres que afronten les dones en l'exercici de la seva professió.

És important destacar que l'ICM ja havia estat reconegut amb un accèssit en la convocatòria de 2020 del Distintiu d'Igualtat del CSIC, fet que subratlla la seva continuïtat i dedicació en la implementació de polítiques d'igualtat de gènere.

Esther Garcés, Vicedirectora adjunta d'Igualtat de l'ICM, ha destacat: 

"Aquest reconeixement és un impuls per continuar implementant polítiques que fomentin un entorn de treball equitatiu i inclusiu. La igualtat de gènere no només és un dret fonamental, sinó també un pilar essencial per al progrés de la ciència i la innovació".

Segons Silvia Donoso, experta en gènere de l’ICM, l’institut continuarà apostant per canvis estructurals i de cultura organitzativa que assegurin un entorn inclusiu i equitatiu en què tot el seu personal pugui desenvolupar-se professionalment en igualtat de condicions. Per la seva banda, el CSIC, com a institució, ha estat guardonat recentment amb el premi a la trajectòria en igualtat de gènere de la Unió Europea, fet que reforça el seu compromís amb una ciència inclusiva i d'excel·lència.