Notícies | 27 maig 2013

L’Institut de Ciències del Mar participa al projecte “MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu” de la Fundació Bofill

Share

L’Institut de Ciències del Mar participarà a “MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu”, un programa educatiu inspira’t en les Magnet Schools americanes, que està promogut per La Fundació Jaume Bofill i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
 

Aqui peu de foto...

L’Institut de Ciències del Mar participarà a “MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu”, un programa educatiu inspira’t en les Magnet Schools americanes, que està promogut per La Fundació Jaume Bofill i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
 

Elisabetta Broglio, coordinadora del projecte a l’Institut de Ciències del Mar, explica que “amb MAGNET tindrem l’oportunitat de portar el mar a l’escola d’una forma transversal i continuada i amb el suport de formadors professionals de la didàctica de la ciència, proporcionats per la Fundació Jaume Bofill, que ens acompanyaran, als mestres i científics, durant aquest viatge.”

L’objectiu del programa és acompanyar els centres educatius en el desenvolupament de projectes d’innovació educativa duts a terme en aliança amb una institució de referència. Aquesta aliança ha de permetre al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, que tingui atractiu i que acabi sent de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa.
El programa s’adreça especialment a aquells centres amb potencial de millora i que tenen un equip docent compromès i amb motivació per desenvolupar projectes d’innovació.
Magnet s’inicia ara en una fase pilot a tres escoles de primària i a un institut, i s’anirà ampliant a més centres educatius en els propers anys. Les primeres institucions a participar-hi són, a més de l’Institut de Ciències del Mar del CSIC, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i Televisió de Catalunya – TV3.
Els centre educatius on es duu a terme el programa durant la prova pilot del curs 2012-2013 són els següents:

• Escola Josep M. de Sagarra (Barcelona) amb el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) 
• Escola Eduard Marquina (Barcelona) amb l’Institut de Ciències del Mar (ICM) 
• Escola Roser Capdevila (Sant Joan Despí) amb Televisió de Catalunya (TV3) 
• IES Broggi (Barcelona) amb el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) 

Els participants són institucions de referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, arts visuals i plàstiques, música, escèniques, etc.) que tenen un compromís educatiu amb la societat, i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.
Un equip de 20 professionals de l’ICM que inclou biòlegs, oceanògrafs i geòlegs, estaran implicats en el projecte que, com altres desenvolupats per aquest centre de recerca, estarà centrat en la temàtica dels ecosistemes marins i la tecnologia. 

Elisabetta Broglio afegeix: “Posarem a disposició dels mestres i del projecte els nostres professionals, els nostres laboratoris, la recerca i les tecnologies més punteres amb l’objectiu de transmetre la mirada científica com una eina per entendre el món. La primera trobada de l’equip de mestres amb l’equip de científics i formadors va se tot un èxit: a partir d’aquí tenim molt de camí per endavant i esperem contagiar als alumnes i famílies de l’Escola Eduard Marquina en aquest projecte comú."