L'investigador de l'ICM és un dels set experts en ciència ciutadana escollits ara per formar part de la nova junta directiva de l'ECSA, que establirà l'estratègia de l’associació per als pròxims tres anys.

Fomentar el creixement de la ciència ciutadana a Europa és el principal objectiu de l'Associació Europea de Ciència Ciutadana (ECSA, per les sigles en anglès). Per complir amb aquest propòsit, l'ECSA compta amb una Junta Directiva formada per membres amb una àmplia experiència en el camp de la ciència ciutadana que defineixen la visió i les accions estratègiques de l'associació.
Cada any, l'ECSA celebra una junta general, i cada tres anys tots els membres de l'organització voten per les cinc, sis o set persones que formaran part de la nova Junta Directiva. El passat 27 de novembre, durant l'última reunió anual de l’associació, es va convidar l'investigador de l'ICM i coordinador del projecte Cos4Cloud Jaume Piera a formar part del Consell de Direcció.
El directori de l'ECSA assessora el comitè executiu establint les pautes científiques de les accions de l'associació que conformaran l'estratègia de l'ECSA durant els següents tres anys. Entre aquestes accions es troben decidir sobre els esdeveniments en què ha de participar l'ECSA o els projectes als quals ha de donar suport com a soci.
Durant l'última junta, els membres de l'ECSA també van votar a cinc membres més per formar part del Consell d'Administració: Rosa Arias, codirectora de metodologia i disseny del projecte Cos4Cloud i CEO de Science for Change, Gitte Kragh, copresident britànic de la Ecological Society Citizen Science i cofundador del Danish Citizen Science Netværket; La Dra. Barbara Kieslinger, que treballa al Centre d'Innovació Social; Martin Brocklehurst, membre fundador d'ECSA i de Citizen Science Global Partnership; i la Dra. Susanne Tönsmann, directora general de l'Acadèmia de Ciències participatives de la Universitat de Zuric.
"La nova Junta Directiva té un potencial enorme, tots tenim experiència en el camp de la ciència ciutadana i podem aportar diferents perspectives, per la qual cosa crec que l'experiència serà molt enriquidora", exposa Jaume Piera.
Una de les principals metes de l’investigador és millorar les tecnologies i infraestructures que faciliten el desenvolupament de la ciència ciutadana. A més de ser el coordinador de Cos4Cloud, que busca connectar els Observatoris Ciutadans amb l'European Open Science Cloud, Jaume participa en el projecte H2020 Panelfit, que aborda els reptes del marc ètic i legal per a les dades digitals de ciència ciutadana.