Participa en la recerca

Ciència Ciutadana

DESCOBREIX, APRÈN, PARTICIPA

Els projectes de ciència ciutadana desenvolupen espais, eines i materials per involucrar  la societat en una recerca real. Les persones no necessiten ser expertes, sinó ser curioses i compartir la passió pel coneixement. L’ICM fomenta la participació de la societat amb l'objectiu de sumar esforços, experiència i dades per a conèixer i protegir la nostra diversitat marina.

Observadors del Mar

Observadors del Mar és una plataforma per  comprendre la transformació de la vida marina i els ecosistemes amb la participació ciutadana en estreta relació amb els científics.

Els efectes de l'escalfament global, els impactes sobre la biodiversitat i els hàbitats marins, els canvis en la distribució o el comportament de les espècies i la contaminació marina són els principals temes a tractar en aquesta comunitat que compta amb voluntaris, científics, associacions, escoles i altres entitats.

ANAR A LA WEB
Observadores del Mar
MINKA

MINKA és una plataforma de ciència ciutadana que facilita la participació activa a la investigació científica. La ciutadania puja observacions geolocalitzades d'espècies, identificades de manera col·laborativa per les persones voluntàries i científiques. Reconeguda oficialment com una Acció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per les Nacions Unides, MINKA actualment reporta biodiversitat en línia amb els ODS de la UNESCO: “Vida submarina” i “Vida d'ecosistemes terrestres”. Aviat, la ciutadania podrà ampliar les seves contribucions pujant dades ambientals, com ara temperatura i transparència de l'aigua, en suport d'altres ODS.

La missió de MINKA se centra a promoure la sostenibilitat i abordar desafiaments globals, permetent a tothom contribuir al coneixement científic i prendre mesures per crear un futur més sostenible.

ANAR A LA WEB
MINKA
BioPlatgesMet

BioPlatgesMet és un projecte de ciència ciutadana per recopliar dades de biodiversitat de les platges metropolitanes, fomentar la gestió sostenible dels ecosistemes de platges i dunes, analitzar els impactes de les accions actuals i futures i implementar mesures de protecció efectives.

La ciutadania fotografia organismes vius dels ecositemes platja-duna i les puja a la plataforma MINKA, ja sigui pel seu compte o amb alguna de les activitats organitzades per la iniciativa.

ANAR A LA WEB
BioPlatgesMet